За страната ни е от основно значение   да   изгради   независима,

...
За страната ни е от основно значение   да   изгради   независима,
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова събира министри, политици, представители на ене...

„ За страната ни е от главно значение   да   изгради   самостоятелна, постоянна и надеждна енергийна система. Обединяването   на   силите и съдействието сред държавните институции,   промишлеността, университетския, неправителствения бранш и синдикати са гаранция за положителни резултати в дълготраен проект за енергийната политика и развиване на страната ни “, по този начин Цветелина Пенкова стимулира самодейността си за конференцията.

 

.

 

Тя ще бъде открита от ръководителя на Народното събрание  Росен Желязков, от министъра на енергетиката на Румен Радев и от министъра на околната среда Юлиан Попов. В събитието ще вземат присъединяване представители на всички парламентарни групи в 49-то Народно заседание, представители на изпълнителната   власт, представители на синдикалните организации, промишлеността и университетските среди. „ Ще разкрия и част от лекторите:

 

ръководителя на КЕВР – Иван Иванов, ръководителя на Агенцията за нуклеарно контролиране – Цанко Бачийски, ръководителя на Булатом – Богомил Манчев, Проф. Александър Тасев от Българска академия на науките,  ръководителя на Еврохолд – Асен Христов и доста други основни специалисти “, добави Пенкова.

 

„ България и Европа минаха и не престават да минават през редица провокации. Всички те основават нужда от политики с дълготраен темперамент, които да   могат да отговорят на потребностите на промишлеността и българските   жители “, сподели още евродепутатът.

 

Тя дефинира енергетиката като един от най-важните браншове,   към който би трябвало да насочим съществено внимание: „ Без постоянна енергетика не се развива стопанската система - промишлеността и бизнесът нямат базовите условия за разгръщане на своята активност. Накратко, енергетиката е в основата на вярното действие на стопанската система. И може би най-важното -  достъпът до електрическа енергия на ниски и съответни цени е право на всеки един български и европейски жител. “

 

В рамките на конференцията е планувано ще се показват български нововъведения в региона на възобновимите източници на сила,  енергийна успеваемост и устойчивите практики, както и тяхното приложение в промишлеността и стопанската система. Учени и специалисти от Българска академия на науките ще показват български нововъведения и разработки, с цел да покажат българския принос в зеления преход и енергийната промяна.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:.

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР